Lachen, Ongelooflijk

Bijna iedere vrouw gebruikt haar tampons verkeerd.. DIT is de juiste manier!!

Het gebeurd meestal 1 keer per maand dat je ongesteld bent. Dat is heel vervelend, bij de ene vrouw is het erger dan bij de andere. Het is overigens wel goed op te lossen. Met een simpele tampon kan je namelijk heel veel tegenhouden. Het is dan alleen wel belangrijk dat je die tampon goed draagt.

Wat veel vrouwen misschien niet weten is dat er op een doosje met tampons een gebruiksaanwijzing staat. Veel vrouwen hebben alleen geen zin om die gebruiksaanwijzing te lezen, maar misschien is het toch wel slim om even te doen. Heel veel vrouwen gebruiken hun tampon namelijk verkeerd.

Dit zijn de veel gemaakte fouten:

  1. De tampons worden in de douche bewaard, dit is niet slim, want in een droge ruimte blijven de tampons veel langer fris.
  2. Alleen na het inbrengen was je je handen, het is belangrijk om ook voor het inbrengen van de tampon je handen te wassen, dit is tenminste wel zo fris.
  3. Een tampon waarvan de wikkel is gescheurd gebruik je, als er een wikkel in je tampon zit, betekend dit in veel gevallen dat de tampon in aanraking is geweest met bacteriën. Die bacteriën horen niet in je vagina en dus moet je dit soort tampons niet meer gebruiken.
  4. Tijdens de periode gebruik je maar een soort tampon, het is erg belangrijk om tijdens de periode dat je ongesteld bent verschillende soorten tampons te gebruiken. Zo gebruiken je wanneer het wat erger is tampons die meer kunnen absorberen en zo gebruiken wanneer het minder erg is tampons die minder kunnen absorberen.
  5. Je doet de hele dag met een tampon, je moet iedere vier uur eigenlijk een nieuwe tampon in doen. Dit verlaagd namelijk de kans op TSS. TSS is de afkorting voor Toxic Shock Syndrome en dat kan een dodelijke ziekte zijn. Het is dus belangrijk om regelmatig van tampon de wisselen.

Maakte jij deze fouten eerst ook? Deel dit bericht dan met je familie en vriendinnen, want het is belangrijk dat niemand deze fouten meer maakt. Vergeet niet om onze Facebookpagina te liken en delen om van alles op de hoogte te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *