Eten

Pijn in je gewrichten? Kom er van af met deze huismiddeltjes!

Pijn in je gewrichten is helaas geen pretje. Het kan erg veel pijn doen en miljoenen mensen hebben hier dagelijks last van. Om deze reden geven we je in dit artikel enkele huismiddeltjes waarmee je de pijn lichtelijk kunt verkleinen.

Jammer genoeg hebben we geen wondermiddel waarmee alle pijn zomaar weg is, maar we kunnen je wel helpen met onderstaande tips. Het versleten kraakbeen kunnen we met deze tips niet terugkrijgen, maar we kunnen het weefsel rondom je gewrichten wel versterken. Hier heb je gelukkig geen speciaal recept voor nodig en je kunt er al mee beginnen met deze producten.

Kurkuma

Kurkuma wordt vaak gebruikt in Indiase curries. Het is een gele stof die ontstekingen in de gewrichten verminderd.

Capsaïcine crème

Deze crème verminderd de pijn, omdat het de aanmaak van endorfine stimuleert. In het begin kan deze crème een beetje prikken, maar wanneer het eenmaal is ingetrokken heb je een stuk minder last van pijn in je gewrichten.

Gember

Een andere goede ontstekingsremmer is gember. Dit spul werkt het beste wanneer je er een geconcentreerde hoeveelheid van gebruikt. Natuurlijk kun je iedere dag ook een gemberthee drinken.

Visolie

Omega-3 vetzuren staan bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen. Het product waar hier het meeste van inzit is Visolie. Heb je dus last van artritis dan kun je visolie gebruiken om minder medicijnen in te hoeven slikken.

Brandnetel

Door brandnetels word je bloed gezuiverd. Hierdoor krijg je een stuk minder last van ontstekingen. Je kunt hiervoor het beste 3 koppen brandnetelthee drinken per dag.

Ken jij mensen die last hebben van pijn in hun gewrichten? tag ze dan in dit artikel, zodat ze weten wat ze er aan kunnen doen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *