Eten, Ongelooflijk

Met DIT recept maak je je eigen oudhollandse boterkoek! Overheerlijk en heel makkelijk te maken!

Boterkoek een traditioneel Nederlands recept en wie is er nu niet dol op de heerlijke oudhollandse boterkoek. Dit recept is makkelijk om thuis te gebruiken en je hebt er niet veel voor nodig. Ik denk dat je veel mensen hier thuis mee blij maakt als je er een gebakken hebt.

Benodigdheden:

  1. Snufje zout
  2. 8 gram vanillesuiker
  3. 2 eieren
  4. 200 gram suiker
  5. 200 gram boter
  6. 250 gram bloem

Wat moet je doen?

Als eerste verwarm je de oven op 180 graden. Dan pak je een boterkoekvorm of een springvorm met een doorsnede van 24-26 cm. Dan mix je het beslag samen met de suiker, vanillesuiker en boter met een handmixer. Dit doe je net zo lang totdat het een glad en luchtig mengsel is.

Vervolgens voeg je het snufje zout en het ei toe aan het beslag. Terwijl dat je door het beslag roert voeg je de bloem eraan toe. Dan mix je het weer tot een glad mengsel. Dan verdeel je het beslag over de bakvorm nadat die je hebt ingevet. Het beslag strijk je glad, dan klop je een ei in een kommetje en dit verdeel je over het beslag. Dan hoef je alleen nog maar de typisch boterkoek vorm te maken met een lepel. Dan zet je de vorm in de oven voor 25-30 minuten en dan ben je klaar.

Deel dit overheerlijke recept met je familie en vrienden, want wie houd er nu niet van een oudhollandse boterkoek. Vergeet niet om onze Facebookpagina te liken en delen om van alles op de hoogte te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *