Ongelooflijk

Hij wordt geboren met sneeuwwit haar. Wanneer de dokter verteld hoe dit komt, is zijn moeder sprakeloos!

Op het moment dat de baby Bence geboren werd zagen de ouders iets dat ze liever nooit hadden willen meemaken. Hun kind had spierwit haar en dachten dus meteen dat het kind een ziekte had.

Als eerst dachten de doktoren dat het kind een albino was. Nadat er goed was onderzocht of de baby een ziekte had en welke dit dan zou kunnen zijn, kwam de dokter uiteindelijk met het verlossende antwoordt.

Albino’s hebben een ziekte dat er voor zorgt dat er te weinig pigment aangemaakt wordt in de huid haren en ogen. Om deze reden hebben Albino’s meestal erg licht haar en kunnen ze niet zo goed tegen een erg felle zon.

Hoewel albino’s voor de rest geen gevolgen ondervinden aan de ziekte, waren de ouders wel lichtelijk geschokkeerd van hoe hun baby eruit zag.

Nadat de dokter wat bloed had onderzocht van de baby kon hij eindelijk meer informatie geven aan de ouders over wat voor ziekte hij had. Bence bleek helemaal geen ziekte te hebben en had gewoon erg licht haar.

Het komt wel vaker voor dat kinderen met erg licht haar worden geboren, omdat ze dan een tijdelijke pigment stoornis hebben gehad. Uiteindelijk kleurt de baby dan weer helemaal bij en krijgt hij wel een kleur in zijn haren en lijkt het of hij nooit ergens last van heeft gehad.

De ouders van Bence waren erg opgelucht dat er niks met hun kind aan de hand was en konden weer opgelucht verdergaan met het zorgen voor hun nieuwe baby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *