Eten

Haar kinderen aten regelmatig rijstwafels, maar toen kwamen ze hier achter. Alle ouders opgelet

Producten waar veel rijst in zit verwerkt kunnen behoorlijk schadelijk zijn voor je gezondheid. Een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat er te veel kanker verwerkende stoffen zitten in dit soort producten.

Het onderzoek heeft meer dan 100 verschillende rijstproducten getest en ze zijn erachter gekomen dat in sommige producten te veel van een bepaalde stof zitten. Deze stof heet arsenicum en is kanker verwekkend wanneer je er teveel van binnenkrijgt.

De producten die te veel van deze stof bevatten zijn rijst pap, rijst noedels en rijst corn flakes. Dit zijn trouwens nog niet de ergste producten, omdat ze hebben aangeraden rijstwafels zoveel mogelijk te vermijden.

Wat is arsenicum?

Het is een stof dat bijvoorbeeld ook als rattengif wordt gebruikt. Deze stof kan tumoren veroorzaken wanneer het chronisch wordt blootgesteld op de huid, longen, nieren en prostaat. Hiernaast kan het ook voor andere gezondheidsklachten zorgen zoals hart en vaaktziekten leverschade en chronische hoest.

Het enige wat we hiermee willen zeggen is dat je vooral kinderen niet te vaak rijstwafels moet geven, maar dat er voor de volwassenen niet echt een limiet is. Wanneer je het meerdere keren per dag eet dan is het raadzaam om te minderen, maar je hoeft je echt niet te veel zorgen te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *