Ongelooflijk

De ziekte Roodvonk is terug. Let goed op deze signalen, zodat je er op tijd bij bent

Ziek zijn vind niemand prettig. Je hebt nergens zin en wilt waarschijnlijk alleen maar in bed blijven liggen. Zelf ziek zijn is niet leuk, maar zien dat je baby ziek is, is nog veel erger. Daarom doen de meeste ouders hard hun best om ervoor te zorgen dat hun kind niet ziek wordt.

Roodvonk is een ziekte die afgelopen jaar een stuk vaker voorkwam dan eerdere jaren. Dit is zeker niet fijn, omdat het geen leuke ziekte is. Wees aan de andere kant ook niet te ongerust wanneer je kind Roodvonk krijgt, omdat de ziekte tegenwoordig behoorlijk goed te genezen is.

De symptomen die verschijnen wanneer je kind roodvonk krijgt zijn:

  • Buikpijn
  • Gezwollen klieren in je nek
  • Keelpijn
  • Rode uitslag
  • Hoge koorts
  • Jeuk
  • Rood aangelopen gezicht

Wanneer je kind roodvonk heeft moet je als eerst naar de dokter gaan, zodat er geen erge gevolgen kunnen komen aan het hard, de nieren of andere organen. Wat je verder ook moet weten is dat deze ziekte behoorlijk besmettelijk is, dus leg de tandenborstel op z’n minst in een ander bakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *