Design, Ongelooflijk, Video's

Wat er met deze brug gebeurd wanneer er een schip voorbij wilt is niet te geloven!

Op de wereld zijn een vele bouwwerken te aanschouwen waarvan je denkt: Hoe is het mogelijk dat iemand dit heeft weten te bouwen. De brug die hieronder te zien is precies zo’n geval. Wie komt er op het idee een brug te maken die met 2 halve cirkels die uiteindelijk open gaat door een stuk te roteren.

Deze brug staat in Engeland en heet Gateshead Millenium Bridge. Het is misschien een beetje apart dat je er overheen moet in een cirkel, maar aan de andere kant heeft het ook zeker iets.

In de onderstaande video is precies te zien hoe de brug werkt en hoe hij open gaat voor boten die er onderdoor willen. Het is prachtig om te zien hoe goed de designer er uiteindelijk over na heeft gedacht en hoe functioneel zijn ontwerp toch nog is gebleven.

Voor meer van dit soort bouwwerken kun je onze pagina op Facebook volgen met de Like button hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *