Ongelooflijk

Prijs van medicijn tegen kanker kan van 100.000 euro naar 2.000 euro

De medicijnen voor kanker zijn zeer prijzig, de meeste prijzen voor de medicijnen zijn 100.000 euro per jaar per patiënt. Dat is heel veel geld, volgens deskundigen zijn de prijzen ook overdreven duur. De prijzen zouden volgens hun naar de 2.000 euro per jaar per patiënt kunnen. Dat is dus fors minder.

De onderzoekers denken dat als ze zo doorgaan dat de medicijnen voor kanker over een tijdje betaalbaar worden. Ze zijn namelijk bezig aan medicijnen die ongeveer 2.000 euro per jaar per patiënt kosten. Dat is vijftig keer zo goedkoper dan dat ze nu zijn.

Het is wel van heel groot belang dat deze onderzoeken in eigen handen blijft, want komen ze in handen van de grote farmaceutische reuzen dan zullen die daar weer veel geld aan willen verdienen. Dus die zullen de prijzen dan weer fors omhoog gooien.

Het is dus te hopen dat het onderzoek zo goed blijft lopen. Deel dit bericht met je familie en vrienden, want we zijn dichterbij dan ooit bij een nieuwe doorbraak. Vergeet niet onze Facebookpagina te liken en delen om van alles op de hoogte te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *