Ongelooflijk

Politie: er zijn verschillende Facebook verzoeken in omloop, bekijk ze goed, deel dit en accepteer ze NIET

Er zijn veel mensen die het internet gebruiken om andere mensen op te lichten. Het grote nadeel van dit soort praktijken op het internet is dat de dader vaak anoniem probeert te blijven door foto’s van andere te gebruiken, zodat ze zelf nooit aangesproken worden.

Vanessa uit Ierland kreeg hier spijtig genoeg ook mee te maken. Ze kreeg een paar maanden geleden een vriendschapsverzoek via Facebook die ze had geaccepteerd zonder er bij na te denken. Na iets meer dan een maand werd ze op straat aangesproken door een man met de vraag of ze Ellie Reece heette.

Ze wist niet waar de man het over had en zocht deze naam op, op Facebook. Tot haar grote schrik kwam ze erachter dat dat deze persoon al haar foto’s had gebruikt. Vanessa zocht contact met enkele mannen die onder de foto’s hadden gereageerd. Het bleek dat enkele mannen al naaktfoto’s naar haar hadden gestuurd, omdat ze al erg diepgaande gesprekken hadden gehad.

De oplichters eisen vervolgens geld van de mannen die een naaktfoto hadden gestuurd en dreigen ermee anders de foto’s te verspreiden onder al hun vrienden. Hier was Vanessa natuurlijk helemaal niet blij mee en was erg bang aan te worden gesproken door vreemden op straat.

Nu Vanessa dit heeft meegemaakt probeert ze iedereen te waarschuwen voor dit soort oplichters. Deel het artikel om ook al jouw vrienden te informeren over deze oplichterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *