Ongelooflijk

Nationale waarschuwing voor DIT insect! Ze zijn erg gevaarlijk!

De aarde kent miljoenen verschillende insecten. De meeste zijn totaal niet gevaarlijk voor mensen, maar er zijn ook enkele insecten die zelfs zo gevaarlijk kunnen zijn dat je er uiteindelijk van dood gaat.

Gelukkig is deze insect niet altijd zo gevaarlijk, maar de bijwerkingen kunnen wel grote gevolgen hebben. Ken je dit insect nog niet? Dat is best logisch want ze komen veel meer voor in warme gebieden. Jammer genoeg blijven ze hier niet en komen ze tegenwoordig steeds vaker voor in Europa en dus ook in Nederland.

De naam van dit insect is de Kissing bug, maar zijn oorspronkelijke naam is Triatominae. Deze insecten houden er van zo dicht mogelijk bij andere dieren te zijn, omdat ze leven van het bloed van andere dieren.

Ze drinken dus het bloed uit jouw lichaam en kunnen zelfs parasieten achterlaten in jouw lichaam. Dit is dus al een stuk gevaarlijker. De gevolgen van deze parasieten kan zijn dat je last krijgt van een klein griepje, maar ook dat je last krijgt van hartkloppingen, maagkrampen en misschien zelfs een hartstilstand.

Je kunt dit insect herkennen aan zijn dikke lijf en erg zijn erg dunne hoofd. Wanneer je gebeten wordt dan moet je zo snel mogelijk naar de dokter om te vragen of je iets moet doen.

Like onze facebook pagina voor meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *