Eten, Ongelooflijk

Heb jij DIT broodbeleg thuis? Breng het dan terug naar de winkel wegens gezondheidsrisico!

Dit is een belangrijk bericht voor iedereen. De fabrikant Lotus roept namelijk 90.000 potten van het product speculoospasta terug. Dat doen ze, omdat er een mogelijk gezondheidsrisico is. In de pasta zijn metaal deeltjes gevonden en die kunnen dus ook in jou pot speculoospasta zitten.

De potten die in januari en februari zijn verkocht worden terug geroepen. De potten zijn te herkennen aan hun gele deskel. De potten zijn verkocht in supermarkten, buurtwinkels en groothandels en het is zeer belangrijk dat ze terug worden gestuurd. Dat raadt de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit ook dringend aan. Ze waarschuwen er ook voor om deze potten niet te consumeren, dat is om elk risico uit te kunnen sluiten.

De potten die moeten worden teruggestuurd hebben een bepaalde houdbaarheidsdatum en het is belangrijk dat die absoluut niet worden geconsumeerd. Deze datum kun je vinden op de zijkant van de deksel en gaat dan vooral om de potten met de volgende houdbaarheidsdatum:

Lotus Speculoospasta Crunchy, pot van 400 gram:

  • 24 februari 2018
  • 28 februari 2018
  • 8 maart 2018
  • 16 maart 2018

Lotus Speculoospasta Crunchy, pot van 700 gram:

  • 5 februari 2018
  • 18 februari 2018
  • 10 maart 2018

Heb je een pot met een andere houdbaarheidsdatum? Dan kun je die wel gewoon consumeren, want die voldoen wel aan de kwaliteitscriteria. De mensen die een pot hebben, kunnen gewoon naar de winkel gaan en hun geld terug vragen. Deel dit bericht met al je Facebook vrienden, want het is belangrijk dat iedereen zich van het gevaar bewust is. Vergeet niet om onze Facebookpagina te liken en delen om van alles op de hoogte te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *