Ongelooflijk

Een uur slaaptekort kan je al ZO ziek maken! De effecten worden onderschat…

De meeste mensen weten wel dat slaaptekort slecht voor je is. Maar toch zijn er meer dan genoeg mensen die slaaptekort hebben. Volwassenen moeten namelijk ongeveer 7 tot 9 uur slaap per nacht hebben en hier komen veel mensen niet aan. Een nieuw onderzoek toont maar weer aan hoe belangrijk het is om goede nachtrust te hebben.

Veel mensen denken bij zichzelf een uurtje minder dat kan geen kwaad, maar uit onderzoek blijkt juist het tegenovergestelde. Een uurtje minder slaap kan namelijk al voor problemen zorgen. Uit het onderzoek is gebleken dat als mensen slecht slapen het effect op het immuunsysteem kan hebben.

Door een slecht slaap proces worden lichaamsdelen die een deel uit maken van het immuunsysteem verstoord en dit heeft gevolgen op het immuunsysteem zelf. Het onderzoek bestond uit 11 eeneiige tweelingen, de een moest 7 uur per nacht slapen en de andere 6 uur per nacht. Daaruit bleek dat de tweelingen die een uur minder slaap hadden, een minder actief immuunsysteem hadden. Zij hadden hierdoor een grotere kans om ziek te worden.

Deel dit bericht met je familie en vrienden, want iedereen moet weten hoe belangrijk het is om genoeg nachtrust te krijgen. Vergeet niet om onze Facebookpagina te liken en delen om van alles op de hoogte blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *