Lachen, Ongelooflijk

DIT is de reden dat de knoopjes op vrouwenblouses aan de andere kant zitten! Ongelofelijk!

Ik weet niet of het je ooit al weleens is opgevallen, maar de knoopjes op vrouwenblouses zitten aan de andere kant. De reden die erachter zit is ongelofelijk. Bij mannenblouses zitten de knoopjes aan de rechterkant terwijl de knoopjes bij vrouwenblouses aan de linkerkant zitten.

De reden dat dit verschillend is komt van heel vroeger, namelijk uit 1200. Sinds die worden er knoopjes bij kleren gebruikt. Dat het gebruikt werd had twee reden, de eerste reden is om de kleding bij elkaar te houden, de tweede reden is dat de knoopjes diende als decoractie.

In Duitsland werd dit voor het eerst toegepast, maar al snel werd het in heel Europa gebruikt. De mensen die rijk waren hadden kleding met knoopjes, dit deden ze om zicht te onderscheiden. De rijke mensen hadden mensen in dienst voor hun, de vrouwen werden dan ook door een dienstvrouw aangekleed.

Dat is eigenlijk de reden waarom de knoopjes aan de andere kant zitten, omdat ze door andere werden aangekleed en dan was het makkelijker voor de dienstvrouw. Daardoor konden ze de knoopjes makkelijker dicht doen en daarom zitten de knoopjes tot het heden bij vrouwen aan de andere kant.

Deel dit bericht met je familie en vrienden, want niemand heeft deze reden er ooit achter gezocht. Vergeet niet om onze Facebookpagina te liken en delen om van alles op de hoogte te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *