Virals online

De vrouw nam een jaar lang iedere dag een foto van zichzelf – de laatste foto’s shockeren de hele wereld

Er zijn veel plekken op de wereld waar vrouwen niet dezelfde rechten hebben als mannen. Ze mogen bijvoorbeeld niet werken, geen eigen mening hebben en alleen hun man helpen met het runnen van de familie.

Het is niet lang geleden en het was in Nederland hetzelfde geval. Vrouwen hadden bijna geen rechten en het kwam een stuk vaker voor dat een man geweld gebruikte tegenover haar vrouw.

In het filmpje hieronder is te zien hoe een vrouw transformeert van erg levendig naar een vrouw zonder toekomstperspectief die geen zin meer heeft in het leven. Er is een groot verschil te zien tussen de verschillende foto’s en je kunt goed zien hoe harde klappen ze heeft gehad.

De overheid van Kroatië wilt met dit filmpje laten zien hoe groot het probleem is met huiselijk geweld en wat het met een persoon kan doen. Hi is al de hele wereld over gegaan en meer dan 59 miljoen keer bekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *