Ongelooflijk

Bewaar altijd de melktandjes van je kinderen! Ze kunnen in de toekomst hun leven weleens kunnen redden!

Kinderen verliezen na een bepaalde tijd hun melktanden, zodat er volwassen tanden voor terug kunnen komen. Wat de meeste ouders wel weten is dat ze hun verloren tanden onder een kussen kunnen leggen, zodat de tandenfee er vervolgens geld voor terug kan geven.

Wat de meeste ouders echter nog niet weten is dat er een erg goede reden is om deze melktanden te verzamelen en vervolgens goed op te bergen. Melktanden bevatten namelijk stamcellen.

Stamcellen zijn lichaamscellen die zich zeer gespecialiseerd kunnen delen. Een stamcel kan dus bijvoorbeeld nuttig zijn voor allerlei verschillende organen.

Tegenwoordig worden stamcellen al gebruikt voor het behandelen van leukemie. Hiervoor werd dit over het algemeen behandeld door middel van zeer pijnlijke beenmerg transplantaties. Maar nu doktoren zo ver zijn dat ze stamcellen kunnen gebruiken voor dit soort operaties is dit gelukkig niet meer nodig.

Het enige nadeel is dat jouw stamcellen niet overal te vinden zijn en dat ze behoorlijk schaars zijn. In melktanden zitten dus stamcellen die zeer handig gebruikt kunnen worden voor dringende operaties. Er zijn alleen wel 2 zeer belangrijke dingen, wanneer je jouw melktanden hiervoor wilt verzamelen.

Als eerst moeten de melktanden op een koude plek worden bewaard. Bijvoorbeeld in de vriezer. Ten tweede moet de melktand binnen 48 uur tijd in de vriezer worden gelegd. Wanneer dit niet gebeurd gaat de stamcel doodt en heb je er niks meer aan.

Er zijn ook verschillende plekken waar je tegenwoordig jouw melktanden kunt opslaan. Dit is erg handig wanneer je zeker wilt weten dat het goed gebeurd en je het zelf dus niet kan kwijtraken in de vriezer.

Wist jij al dat melktanden jouw leven konden redden? Deel het dan met je vrienden en like onze pagina hieronder, zodat je vaker van dit soort tips kan krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *