Eten, Ongelooflijk

We koken rijst ons hele leven al verkeerd en het is zelfs schadelijk voor onze gezondheid!

http://oceanadesigns.net/sitemap-pt-page-2015-02.xml Wat is er nu makkelijker om te koken dan rijst? Het enige wat je moet doen is, wat rijst in kokend water gooien en het laten uitkoken. Makkelijker kan niet toch? Maar blijkbaar is dit niet de juiste manier van rijst koken. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Belfast.

Bij het verbouwen van rijst komt er via het grondwater arseen in de rijst. Dit arseen is in de meeste gevallen niet schadelijk. Het wordt alleen schadelijk als je langdurig te veel arseen binnenkrijgt. Dit verhoogt namelijk de kans op kanker en diabetes, ook kan het de zenuwen en bloedvaten beschadigen.

De wetenschappers hebben daarom verschillende soorten manieren van rijst koken getest. Daaruit blijkt dat de meeste gebruikte manier van rijst koken ook het meest schadelijk is.

Ben jij iemand die rijst kookt, door een kopje rijst uit te laten koken in twee kopjes water? Dan lees je op de volgende pagina wat wel een goede manier van rijst koken is.

Volgende pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *