Ongelooflijk

Om deze reden moet je nooit meer gebruik maken van wattenstaafjes om je oren mee schoon te maken

Het staat meestal recht op de verpakking. Breng de wattenstaafjes niet in het oor kanaal en dit is ook precies wat de dokters zeggen.

Een tip dat een dokter meegeeft is: Steek nooit iets in je oor dat kleiner is dan je elleboog. Alles wat kleiner is kan uiteindelijk voor schade zorgen aan je oor en kan erge gevolgen hebben aan je oor kanaal. Je kunt ervoor zorgen dat bacteriën in je oor kunnen komen en je kan zelfs belangrijke instrumenten voor je gehoor aantasten.

Wat ook een groot probleem is met wattenstaafjes voor de oor, is dat al het oorsmeer eerder wordt teruggeduwd in het oor dan dat het er wordt uitgehaald. Het wattenstaafje wordt dus wel vies, maar je duwt nog vele malen meer terug in je oor. Dit zorgt voor opeenhoping van oorsmeer in je oor, dat uiteindelijk voor problemen kan zorgen met je gehoor.

Hoe zorg je er dan voor dat je je oor schoon kunt maken?

Niet. Je hoeft je oor helemaal niet schoon te maken, zodat het goed kan functioneren. Je lichaam heeft zelf al een manier gevonden om van het overtallige oorsmeer af te komen. Dit gaat namelijk helemaal vanzelf wanneer je aan het praten bent of wanneer je jezelf doucht. Hiervoor hoef je dus geen wattenstaafje te gebruiken.

Maar 1% van de bevolking heeft een probleem met de productie van zijn oorsmeer en moet andere middelen inzetten om van zijn teveel aan oorsmeer af te komen. De kans is dus heel klein dat jij die ook nodig hebt. Mocht jij dit probleem ook hebben? Ga dan eerst naar de huisarts en hij zal je een passend product voorschrijven.

Vergeet je onze facebookpagina niet te liken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *