Dieren, Ongelooflijk

Heb jij DEZE bloemen wel eens in huis? Let op, ze zijn levensgevaarlijk voor je huisdier!

Bijna iedereen heeft wel bloemen in huis staan, het staat namelijk ook prachtig. Je hebt van iemand een bos bloemen gekregen en die wil je natuurlijk in mooie vaas op tafel zetten, want eerlijk is eerlijk een bos bloemen zorgt ervoor dat je huis weer straalt. Maar het is ook belangrijk om te weten dat sommige bloemen super giftig voor je huisdieren kunnen zijn. Dat zijn bloemen waar niet veel mensen het van wisten.

Rond Pasen hebben heel veel mensen hele mooie lelies in hun huis staan. Het zijn ook gewoon prachtige bloemen, maar voor je trouwe viervoeter zijn deze bloemen super schadelijk. Ze kunnen namelijk voor hartritmestoornissen zorgen en voor nierfalen. Het is slecht voor honden en katten, als ze hiervan eten kunnen ze allebei sterven. Maar het is vooral slecht voor katten, want die worden door de geur aangetrokken.

Het komt daardoor weleens voor dat katten aan de lelies ruiken, likken of in het ergste geval zelfs kauwen. De stof die voor katten zo giftig is, is jammer genoeg nog niet bekend. Het is wel bekend dat de giftig stof zich over de hele plant bevind. Het oplikken van het stuifmeel kan voor de katten al gevaarlijk zijn, dit gif zorgt voor acuut nierfalen.

Op de volgende pagina lees je wat de gevolgen van een lelie vergiftiging kunnen zijn. Het is zeer belangrijk om te weten wat de gevolgen kunnen zijn, want je moet weten hoe je moet handelen en wat de symptomen kunnen zijn.

[maxbutton id=”52″ url=”http://viralsonline.com/2017/02/heb-jij-deze-bloemen-wel-eens-in-huis-let-op-ze-zijn-levensgevaarlijk-voor-je-huisdier/2/” ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *