Ongelooflijk

Heb je een gaatje? Laat dan je tand weer aangroeien in plaats van vullen!

Er zijn in Nederland genoeg mensen die een hekel hebben om naar tandarts te gaan. Binnenkort zal dat heel anders zijn, want dan hoeven we niet bang te zijn als hij met zijn boor aan komt. Die boor is binnenkort namelijk verleden tijd en de tandarts zal dan met iets anders aankomen. Namelijk een vriendelijk middeltje, dat ervoor zorgt dat je tand weer uit zijn eigen aangroeit.

De onderzoekers van het Londense King’s College zijn al goed op weg om ervoor te zorgen dat dit middeltje er daadwerkelijk komt. Ze hebben namelijk de ontdekking gedaan, dat er een medicijn tegen Alzheimer is, die stimuleert stamcellen in de tandholte en hierdoor wordt er nieuw tandbeen aangemaakt.

De tanden doen dit uit zichzelf ook al wel, dit doen ze alleen niet genoeg om een gaatje weer te kunnen dichten. Dat medicijn zorgt ervoor dat het enzym wat die aanmaak tegenhoud uitgeschakeld wordt. Als dat dus uitgeschakeld is dan kunnen je tanden de gaatjes zelf gewoon weer dichten. Dan hoef je dus ook niet meer bang te zijn voor de tandarts.

Het is deze onderzoekers gelukt om biologisch sponsje in het medicijn te verwerken en dit medicijn in het gaatje van een tand aan te brengen. In dat gaatje zal het medicijn de groei van het tandbeen stimuleren en zo zou binnen zes weken het gaatje weer helemaal dicht zijn. Na die zes weken smelt het sponsje vanzelf weg en is de schade weer helemaal hersteld.

Deel deze fantastische ontdekking met je familie en vrienden, want niemand gaat met plezier naar de tandarts. Vergeet niet onze Facebookpagina te liken en delen om van alles op de hoogte te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *