Ongelooflijk

Aantal abortussen voor het eerst in jaren gestegen: “De pil moet terug in de basisverzekering”

here Het Nederlands genootschap van abortusartsen en het kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers, zijn voor het terug invoeren van de pil in de basisverzekering. Hun zijn voor omdat voor het eerst in jaren het aantal abortussen weer gestegen is.

Het probleem zit hem in dat de pil alleen wordt vergoed voor meisjes onder de 21 jaar, daarboven wordt de pil niet meer vergoed. Je ziet dan ook dat het aantal abortussen bij de groep 25 tot 30 jaar flink is gestegen. Eerst was het aantal abortussen bij de groep 20 tot 25 jaar het grootst.

De oorzaak van de stijging bij de groep 25 tot 30 jaar is nog niet bekend. De onderzoekers bekijken alle mogelijke oorzaken, een van die oorzaken zou kunnen zijn dat de anticonceptiepil te duur is. Het zou daarom zeker kunnen helpen als de anticonceptiepil weer in de basisverzekering zou komen. Een andere mogelijke oorzaak is het verschijnsel ‘pilmoeheid’, dat houdt in dat meisje die van hun zeventiende de pil slikken na acht jaar er wel klaar mee zijn en stoppen met de pil te slikken.

Deel dit bericht zoveel mogelijk met je familie en vrienden, want de pil moet gewoon weer het basispakket in. Vergeet niet onze Facebookpagina te liken en delen om van alles op de hoogte te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *