Ongelooflijk

Rugpijn? Deze Japanse techniek wordt steeds populairder en kost je maar 5 minuten!

In de afgelopen jaar is er een Japanse dokter die gewerkt heeft aan een oefening voor je rug, die ervoor zorgt dat je van rugpijn afkomt. Het is de bekende Japanse dokter Toshiki Fukutsudzi die deze oefening ontwikkeld heeft. Ze heeft er een boek overgeschreven en daarmee is ze in haar thuisland enorm populair geworden. Het boek is al meer dan 6 miljoen keer verkocht. De oefeningen worden ook steeds populairder in Amerika en Europa. In het boek staan technieken die ervoor zorgen dat je een betere houding krijgt, het verbeteren van je rug en buik en het aanpakken van slechte ruggen. De oefeningen zorgen ervoor dat je rug  en bekken weer soepel worden.

 

go De oefeningen

Je hebt voor de oefeningen een handdoek en een rolletje tape nodig. Je rolt de handdoek helemaal op totdat hij eruit ziet als een ‘worst’. Voor de stevigheid tape je de handdoek op een paar plekken aan elkaar vast. Dan ga je met je rug op een harde, platte ondergrond liggen, dus niet op een kussen of op een bed. Als laatste plaats je de handdoek onder je rug ter hoogte van je navel.

Je zorgt ervoor dat je voeten even breed liggen als je schouders en je tenen wijzen naar elkaar toe in een V-vorm. Je armen strek je boven je hoofd en je hand palmen liggen op de grond, want je pinken moeten elkaar aanraken. In deze positie lig je voor 5 minuten, maar als je last van je rug gaat krijgen moet je gelijk met de oefening stoppen. Deze oefening moet je dan iedere dag herhalen, hierdoor krijg je sterkere buikspieren en een betere houding.

Heb je iets aan deze oefening gehad? Deel dit dan met je familie en vrienden! Vergeet niet onze Facebookpagina te liken en delen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *