Ongelooflijk

Mobiele telefoongebruikers, let op: er is een nieuw gevaarlijk virus dat jouw telefoon kan laten crashen!

virus

Dit is een artikel voor alle mensen met een telefoon of tablet. Er gaat namelijk een filmpje rond van drie seconden die ervoor kan zorgen dat je telefoon of tablet binnen een halve minuut helemaal nergens meer op reageert. Hierdoor moet je een zogenoemde ‘harde’ herstart uitvoeren om er weer mee te kunnen werken.

Als je safari als browser gebruikt is het belangrijk om dit artikel te lezen, want zelfs de Apple computers zijn niet veilig voor deze video. De hack is extra gevaarlijk, omdat men nog niet precies weet wat er gebeurd met je telefoon. Wat ze vermoeden is dat er een leak in de MP4-video zit verwerkt en die zorgt ervoor dat je geheugen helemaal wordt opgevuld. Hierdoor kan het systeem zichzelf niet meer in stand houden en dus uitvalt.

Het is dus een hele vervelende hack, maar om het nog erger te maken. De experts weten nog niet wat voor gevolgen dit zal hebben in de toekomst. De experts zijn ook nog bang dat er een erger variant komt, die op de een of andere manier ervoor zorgt dat er een code in je geheugen wordt gezet. Als dat het geval zou zijn dan kan de veiligheid van je telefoon of tablet niet meer gegarandeerd worden. De variant die nu in omloop is kan er alleen voor zorgen dat je niet opgeslagen gegevens kwijtraakt. Dus pas op wat voor video’s je opent, want er zijn namelijk al tienduizend telefoons geïnfecteerd en dat is dan alleen in Nederland nog maar.

Dit zijn de dingen die ze allemaal van jou telefoon kunnen halen: 

  • Creditcardgegevens
  • Bankgegevens
  • Foto’s en video’s
  • Gesprekgeschiedenis
  • Wachtwoorden (Facebook/email)

Mensen met een Android apparaat hoeven zich een stuk minder zorgen te maken. Hun zouden een stuk kleinere kans hebben om het virus op hun telefoon te krijgen. Apple is ook al hard bezig om het probleem op te lossen en binnenkort komt er weer een nieuwe IOS-update. Die update zou het probleem moeten oplossen. Alleen wat voor de Apple eigenaars wel een stuk zorgwekkender is, dat er steeds meer gaten in het veilige en solide systeem van IOS komt en dat het systeem toch een stuk minder veiliger is dan wij allemaal dachten.

In het filmpje op de volgende pagina, krijg je hier nog meer informatie over!

[maxbutton id=”17″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *