Ongelooflijk

Je lichaam waarschuwt je voor een beroerte! Bekijk HIER de 8 symptomen die iedereen moet weten! Erg belangrijk!

Er gaan ieder jaar ontzettend veel mensen dood aan een beroerte. Dit aantal kan een stuk omlaag, wanneer je weet wat de symptomen zijn en op tijd ingrijpt.

Hieronder vind je alle 8 de symptomen die kunnen wijzen op een beroerte.

1. Een stijve nek

nek

Wanneer een bloedvat in jouw hersenen, bloed lekt kan dit leiden tot een erg stijve nek. Kun je dit testen? Ja, je kunt proberen je borst aan te raken met je kin. Wanneer dit niet lukt en je daarnaast ook vreselijke hoofdpijn krijgt, moet je toch even langs de dokter gaan.

 

2. Een hoge bloeddruk

bloeddruk

Er zijn veel mensen die last hebben van een te hoge bloeddruk. In de meeste gevallen hoef je je dan geen zorgen te maken over een beroerte, maar een hoge bloeddruk vergroot zeker de kans dat jouw bloedvaten beschadigd raken en een stuk smaller zijn dan normaal.

Een hoge bloeddruk is dus een groot risicofactor voor zowel een hersenbloeding als een herseninfarct.

 

3. Klapvoet

voet

Wanneer het voorste deel van je voet deels verlamd is of wanneer je deze een stuk minder goed kunt bewegen, kan het te maken hebben met een beschadiging van uw zenuw die van je knie naar je voet loopt. Ga dan toch even naar de dokter.

 

4 ontzettende hoofdpijn

hoofdpijn

De meeste mensen hebben wel eens last van wat hoofdpijn. Maar mocht deze hoofdpijn zeer erg zijn en kun je niet verklaren waarom je hier opeens zoveel last van hebt, dan moet je toch even langs de huisarts gaan. Volgens de New York Times kan dit namelijk een symptoom, voordat je wordt getroffen door een beroerte.

Bekijk de andere 4 symptomen om de volgende pagina!

Heb je trouwens al onze Facebook pagina geliked? Ga hier naar onze pagina!

[maxbutton id=”5″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *