Dieren

De man is nietsvermoedend deze adelaars aan het voeren, maar wanneer hij naar links kijk, gebeurd er iets ongeloofelijks

Aderlaars ook wel arenden genoemd, je ziet ze niet vaak en het is dus ook zeldzaam dat je ze op film in het wilde vast kunt leggen. Ze zijn middel tot grote roofvogels, met brede vleugels, sterke klauwen en een hele sterke snavel. Door organisaties en landen worden arenden vaak als symbool gebruikt. Dit is vanwege hun uitstraling, de arend straalt namelijk schoonheid, macht en onafhankelijkheid uit.

Zoals bijna elke andere roofvogel heeft de arend een sterke en grote snavel, dit wordt ook wel een haaksnavel genoemd. Deze snavel hebben ze nodig om stukken vlees van hun prooi af te kunnen scheuren. Wat nog meer kenmerkend voor een arend is, hun sterke poten en klauwen. Voor het jagen beschikken ze ook over een uitstekend gezichtsvermogen, hiermee kunnen ze hun prooi van ver uit de lucht al zien. Het uiterlijk van mannetjes en vrouwtjes is hetzelfde, alleen is het vrouwtje te onderscheiden omdat die meestal wat groter is dan het mannetje. Hun volwassen verenkleed krijgen ze pas na een aantal jaar.

In het filmpje op de volgende pagina is een zeldzaam fenomeen te zien van een aantal arenden die tegelijk op film worden vast gelegd. Dit komt bijna nooit voor en het is dus echt de moeite waard op dit filmpje te kijken.

[maxbutton id=”34″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *