Eten

De 7 negatieve effecten van alcohol op je lichaam

alcohol

Dat alcohol niet goed is voor jouw gezondheid is bij de meeste mensen al wel bekend, maar wat nou precies de gevolgen ervan zijn is nog niet voor iedereen duidelijk. Na het lezen van dat artikel ga je toch even nadenken over, of het wel zo verstandig is om de volgende keer een biertje / wijntje te drinken.

1. Grotere kans op kanker

In de meeste onderzoeken wordt er een duidelijke samenhang gevonden tussen het drinken van alcohol en de ziekte kanker. De volgende vormen van kanker nemen het sterkste toe: Hoofd/halskanker, leverkanker, borstkanker en darmkanker

2. Tekort aan vitamine B12

Studies hebben aangetoond dat het drinken van teveel alcohol er voor zorgt dat jouw lichaam minder vitamine B12 produceert. Dit kan grote gevolgen hebben op jouw gezondheid en de mate waarop je je voelt.

[maxbutton id=”13″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *