Eten

7 dingen die je nooit meer moet bestellen bij McDonald’s

De meeste mensen hebben al wel door dat het eten van McDonald’s niet altijd erg gezond is. Hoewel we dit allemaal al weten, gaan we toch allemaal gezellig naar dit fast-food keten wanneer we het tegenkomen op de snelweg.

Als verhalen zoals, een man ging 30 dagen achter elkaar naar de Mac en kwam 10 kg aan je niet hebben gestopt tot het eten van voedsel van de Mac, dan zal dit artikel er waarschijnlijk ook niet voor zorgen dat je niet meer naar de Mac gaat.

Wanneer je in dit artikel hebt gelezen welke 7 dingen je nooit moet bestellen bij de Mac, kan je hier bij jouw volgende bezoek extra rekening mee houden, zodat je de slechte gevolgen van dit fast-food bezoek kunt minimaliseren.

1. Quarter pounder crispy bacon

burger

Zoals de meeste mensen al kunnen zien is de Quarter pounder crispy bacon niet de meest gezonde burger. Met maar liefst 780 calorieën en 45 gram vet is dit een van de producten die je meteen moet overslaan tijdens het kiezen van jouw burger.

‘The American Heart Association’ raadt namelijk aan niet meer dan 16 gram vet per dag binnen te krijgen. Hier zit je met een burger dus al bijna 3 keer boven!

2. Chicken Mcnuggets

Heb je geen grote trek of vind je de burgers er te vet uitzien, dan gaan de meeste mensen voor de Chicken Mcnuggets. Dit is een goede zet, omdat de nuggets maar 180 calorieën bevatten in vergelijking met de 780 calorieën van de Quarter pounder crispy bacon.

Het enige nadeel is de Mcnuggets is dat er al een lange tijd wordt getwijfeld, waar de Mcnuggets van worden gemaakt. Zo kwam een oud-McDonald’s medewerker met het verhaal naar buiten, dat hij ooit eens een zak gevroren Mc nuggets een hele dag buiten de vriezer had laten staan en dat hij aan het einde van de dag gewoon niet meer kon vertellen wat er eerst in de zak had gezeten.

3. Salade

salade

Vond je de Chicken Mcnuggets nog niet gezond genoeg dan kun je er ook altijd voor kiezen een salade te nemen. Eerlijk is eerlijk een salade klinkt veel gezonder dan een burger, maar in hoeverre is dit ook waar?

In een salade van de Mac zitten ongeveer 500 calorieën en 25 gram vet.  Dit is nog altijd een zeer groot deel van wat je normaal op een dag binnen mag krijgen aan calorieën en vet. Wel is het gezonder dan de burger, maar je mag je natuurlijk afvragen in hoeverre het echt helpt om een salade te nemen. Wanneer je er toch al overheen gaat, kun je er net zo goed maar goed overheen gaan toch?

 

 [maxbutton id=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *