Beleggen

hoe start je met beleggen met maar 1.000 euro?

Je wilt starten met beleggen, maar je hebt slechts € 1.000 dat je kunt investeren, is het dan wel mogelijk om te beginnen met beleggen?

Ja het is zeker mogelijk te starten met beleggen, wanneer je een vermogen hebt van € 1.000. Er zijn zelfs brokers waarbij het mogelijk is te beginnen met beleggen vanaf € 50! Hieronder vind je verschillende manieren waarop je kunt gaan beleggen met maar € 1.000.

Beleggen in aandelen

Je kunt in alle aandelen beleggen die onder de € 1.000 kosten. In andere woorden, je kunt in bijna alle beursgenoteerde bedrijven beleggen die er bestaan.

Hoe kun je dit doen? Als eerst moet je een account aanmaken bij een broker. De broker zorgt ervoor dat je de aandelen van het bedrijf kunt kopen en ze daardoor dus ook echt gaat bezitten. Het uitkiezen van een broker is erg belangrijk, omdat je hier veel kosten mee kunt besparen.

Nadat je een account hebt aangemaakt bij een broker, moet je voor jezelf gaan bepalen in welke bedrijven je wilt gaan beleggen. Het is ook mogelijk je geld in een bedrijf te beleggen, maar dan loop je een veel groter risico dat je beleggingen veel minder waard worden. Wanneer je enkele geschikte bedrijven hebt gevonden, hoef je de aandelen alleen nog maar aan te kopen via de broker.

Beleggen in fondsen

Heb je er geen zin in veel tijd te moeten steken in het uitzoeken van interessante bedrijven, dan is het ook mogelijk te investeren in een beleggingsfonds. Een beleggingsfonds is een fonds dat voor jou uitkiest in welke bedrijven het belegt.

Een beleggingsfonds is iets anders dan een vermogensbeheerder, omdat een beleggingsfonds het geld van iedere belegger op exact dezelfde manier belegt. Een vermogensbeheerder stemt de bedrijven waarin hij belegt apart af voor elke belegger.

Omdat een beleggingsfonds dus niet heel veel tijd hoeft te steken in het aanpassen van de beleggingsportefeuille, zijn ze dus ook een stuk goedkoper als een vermogensbeheerder. Via deze link leer je beleggen in beleggingsfondsen.

Doe eerst een beleggingscursus

Voordat je begint met het beleggen van jouw zuur verdiende geld is het een goed idee, eerst te starten met een beleggingscursus. In een beleggingscursus leer je hoe je om moet gaan met de risico’s, hoe je goede beleggingen kunt vinden en hoe je precies kunt starten met beleggen. Je kunt zelf kiezen of je betaald voor een beleggingscursus of dat je een gratis beleggingscursus doet. Hopelijk zie je nu ook in dat je er financieel niet bijzonder goed hoeft hij te zitten voor je kunt starten met beleggen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *